مراحل کفسابی: از ساب زنی تا پولیش نهایی

مراحل کفسابی: از ساب زنی تا پولیش نهایی

کفسابی یکی از بهترین روش‌هایی است که باعث زیباتر شدن و ایجاد جلا در سطوح مختلف خواهد شد و می‌تواند سطوحی صاف و صیقلی را برای قسمت‌های مختلف ساختمان به ارمغان آورد. برای اینکه بتوان به بهترین نتیجه در این فرایند دست پیدا کرد، نیاز است که کفسابی را بر اساس مراحل درستی انجام دهید. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم به معرفی مراحل کفسابی بپردازیم و آن را مورد بررسی قرار دهیم.

1. آماده سازی وسایل

مرحله اول از مراحل کفسابی، آماده کردن وسایل لازم برای انجام این کار است؛ برای مثال شما باید برق سه فاز را در دسترس خود قرار دهید تا بتوانید عملیات را با سرعت بیشتری به سرانجام برسانید. علاوه بر این، باید مطمئن شوید که سطح مورد نظر کاملا تمیز است؛ یعنی هیچ گونه آلودگی مانند نخاله، خاک، ماسه یا شن بر روی آن وجود ندارد. در کنار این موارد، همه اشیایی را که ممکن است خطرآفرین باشند، باید از محل کاملا دور کنید تا خطری شما را در حین کار تهدید نکند. دقت داشته باشید که می‌توانید همه وسایل مورد نیاز خود را از محل‌هایی که در زمینه فروش ساینده سنگ در اصفهان فعال هستند، تهیه کنید.

ساب زنی تا پولیش نهایی

2. ساب زنی یا ایجاد ساب اول

پس از آماده سازی وسایل و محیط انجام کفسابی، نوبت به ساب زنی یا ایجاد ساب اول می‌رسد. این مورد معمولا با استفاده از ساینده سنگ انجام شده که لقمه 36 تا 46 دارد و بسته به خط و خراش‌های موجود در سنگ انتخاب می‌شود. در این مرحله اولیه، همه پستی و بلندی‌ها از روی سنگ حذف شده و در نهایت یک سطح یکنواخت و یکدست بر روی سنگ به وجود می‌آید.

شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید  آشنایی با کاربرد ساینده سنگ در فرآیند تولید

3. ایجاد ساب دوم

مرحله سوم از مراحل کفسابی، مربوط به ایجاد ساب دوم می‌شود که در آن معمولا از ساینده سنگ با لقمه 60 استفاده خواهد شد. در این مرحله، همه مواردی که از ساب اولیه باقی مانده‌اند، از بین خواهند رفت؛ در نتیجه دیگر هیچ گونه درز یا خط بر روی سطح مشاهده نخواهد شد و پستی بلندی‌ها تا حد زیادی از بین می‌روند.

4. بتونه کاری

معمولا پس از اتمام مرحله ساب دوم و یکنواخت شدن سطح سنگ، به مرحله بتونه کاری می‌رسیم. در این مرحله، خطوط یا خراش‌های عمیق با استفاده از بتونه پر می‌شوند تا اینکه هیچ فرورفتگی در سطح سنگ وجود نداشته باشد. پس از خشک شدن بتونه، باید مجددا از دستگاه ساب استفاده کرد که می‌تواند ناهمواری‌های ایجادشده پس از بتونه کاری را به طور کامل از بین ببرد. در این حالت توصیه می‌شود حتما از یک ساینده سنگ با دقت بالا استفاده کنید تا سطح سنگ دچار آسیب نشده و قسمت‌های بتونه کاری شده هم از بین نروند.

5. صیقلی کردن سنگ

در مرحله بعدی از مراحل کفسابی، به صیقلی کردن سنگ می‌پردازیم که باعث می‌شود سطح سنگ کاملا صاف و براق شده و دیگر هیچ عیب ظاهری بر روی آن قابل مشاهده نباشد. برای این کار معمولا از ساینده‌های الماسه استفاده می‌شود که می‌توانند درخشندگی بسیار خوبی را ایجاد کنند.

صیقلی کردن سنگ

6. بلوری کردن سنگ

مرحله ششم از کفسابی، مربوط به بلوری کردن سنگ است که به آن عملیات پرداخت هم گفته می‌شود. در این مرحله، افراد متخصص شروع به کار کرده و با انجام عملیاتی خاص، یک حالت درخشنده و آیینه ای را بر روی سنگ به وجود می‌آورند. در طی این فرایند، از یک مایع اسیدی استفاده می‌شود؛ یعنی این مایع را بر روی سطح اسپری می‌کنند تا عملیات کریستالیزاسیون انجام شود. پس از آن، از ساینده‌هایی که دارای پدهایی از جنس پشم فولاد هستند استفاده شده و درخشندگی سنگ را ایجاد خواهند کرد.

شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید  نکات ایمنی در هنگام کار با ساینده‌های سنگ که باید بدانید

7. پولیش نهایی

مرحله آخر از مراحل کفسابی سنگ مربوط به پولیش نهایی است که می‌تواند درخشندگی سطح سنگ را تا حد زیادی افزایش داده و آن را کاملا براق کند. در این مرحله، کلیه نقاط ماتی که از قسمت‌ها قبلی باقی مانده‌اند، از بین خواهند رفت. همچنین یک لایه محافظتی هم بر روی سنگ به وجود می‌آید که مانع از شکستن یا از بین رفتن درخشندگی آن خواهد شد. پس از پولیش نهایی، دیگر محدودیتی برای شستن سنگ وجود ندارد و شما می‌توانید به راحتی با آب یا مواد شوینده، این سطوح را تمیز کنید.

سخن پایانی

در این مقاله به طور کامل به بررسی مراحل کفسابی پرداخته و ابزارهای لازم برای هر بخش را به طور جداگانه معرفی کردیم. در زمیان کفسابی سنگ باید دقت داشته باشید که از لقمه مناسب استفاده کنید تا ناهمواری‌ها به خوبی از بین بروند. همچنین می‌توانید پس از کفسابی از محلول‌های محافظتی استفاده کنید تا سطوح درخشنده ایجادشده بر روی سنگ از بین نروند.

سوالات متداول

1. چرا باید قبل از کفسابی، سطح سنگ را تمیز کرد؟

زیرا تمیز نشدن سطح سنگ باعث می‌شود که انرژی بیشتری مصرف شده و ناهمواری‌ها به درستی تشخیص داده نشوند. همچنین می‌تواند باعث وارد شدن آسیب به ساینده سنگ شود.

2. چگونه می‌توان پس از پولیش نهایی از سنگ مراقبت کرد؟

برای این کار باید از شوینده مناسب برای شستشوی سنگ‌ها استفاده کنید؛ همچنین از انجام کارهایی که باعث ایجاد خراش بر روی سنگ می‌شوند، خودداری نمایید.

3. کفسابی سنگ در چه مواردی کاربرد دارد؟

معمولا برای نور کردن سنگ‌های قدیمی، از بین بردن آسیب مواد شیمیایی، هموار کردن سطح سنگ و پاکیزه کردن آن از کفسابی استفاده می‌شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید